NAR TOPLANTILARI ARŞİVİ
- Toplantı: 1 Mart 2016 – Dr. Gizem Melek – “Medya Arası Gündem Belirleme Kuramı Çerçevesinde Hürriyet ve Twitter Üzerine Bir Çalışma” başlıklı doktora tezini anlattı.
- Toplantı: 12 Nisan 2016 – Dr. Göker Gülay – Sosyal medya ve tüketici davranışı ilişkisini ele aldığı doktora tezini ve kullandığı metodolojinin temeli olan yapısal eşitlik modelini anlattı.
- Toplantı: 10 Mayıs 2016 – Dr. Öğr. Üyesi Ürün Yıldıran Önk – Televizyon dizileri üzerine yapmış olduğu bir araştırmasını anlattı.
- Toplantı: 31 Mayıs 2016
- Dr. Gizem Melek – 23-27 Mayıs 2016 tarihlerinde misafir öğretim üyesi olarak gittiği Hanze University of Applied Sciences isimli üniversitede edindiği deneyimleri anlattı ve ders verdiği School of Communication, Media and IT bölümü hakkında bilgi paylaşımı yaptı.
- Doç. Dr. Huriye Toker – “22 Temmuz, Oslo, Norveç: Toplum Kendini Sorguluyor Breivik Saldırısı Örnek Olayı” başlıklı makalesini anlattı.
- Toplantı: 28 Haziran 2016 – Doç. Dr. Ferah Onat, Dr. Göker Gülay ve Dr. Dilek Melike Uluçay – “An Analysis on Unfriending Decisions of Turkish Facebook Users” başlıklı ortak araştırmalarını anlattılar.
- Toplantı: 7 Kasım 2016 – Doç. Dr. Özlem Ozan – “Trends and issues in learning science and open & distance learning” başlıklı bir sunum yaptı.
- Toplant: 5 Aralık 2016 – Sunum yapılmadı, ancak açık ve uzaktan eğitim konusunda fikir alış-verişi yapılarak araştırma projesi fikri çıkarıldı.
- Toplantı: 9 Ocak 2017 – Dr. Öğr. Üyesi Gizem Melek ve Doç. Dr. Huriye Toker – “Şiddet, Demokrasi ve Terör Bağlamında Ana Akım Medyanın Analizi: 15 Temmuz Darbe Girişimi” başlıklı ortak makalelerini anlattılar.
- Toplantı: 6 Şubat 2017 – Toplantı gündemi derslere eleştirel düşünce biçiminin entegrasyonu olarak belirlendi ve 5 Aralık’ta yapılan toplantıdaki fikirlerden yola çıkılarak konunun TÜBİTAK ve BAP projeleri olarak geliştirilmesi için çalışma başlatıldı.
- Toplantı: 10 Mart 2017 – Dr. Öğr. Üyesi Bahar Emgin bize Amerika’daki deneyimlerini ve yaptığı çalışmaları anlattı.
- Toplantı: 11 Mayıs 2017 – Dr. Öğr. Üyesi Gizem Melek ve Dr. Öğr. Üyesi Dilek Melike Uluçay “Media Attributes and Attitude Change: Experiments on the Impact of Second-Level Agenda-Setting on Attitudes towards Syrian Refugees” başlıklı deneysel metoda dayalı araştırma makalelerini sundu.
- Toplantı: 11 Ekim 2017 – Videa’nın kurucusu Alper Çalapkulu, platformun çalışma mantığını anlattı ve sektör üniversite işbirliği temasında bir sunum yaptı.
- Toplantı: 15 Kasım 2017 – Alper Çalapkulu büyük veri ve analiz süreçlerini anlatan bir sunum yaptı.
- Toplantı: 13 Aralık 2017 – Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Program Koordinatörü Kevser Çimenli bu yıl ikincisi düzenlenen, öncülüğünü Yaşar Üniversitesinin yaptığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen ve toplamda 103 STK ile 3000 civarında katılımcının yer aldığı “İzmir’de iyilik var!” hareketini anlattı.
- Toplantı: 6 Şubat 2018 – Yayın toplantısı: İzmir’de İyilik Var!
- Toplantı: 7 Mart 2018 – TÜBİTAK Sosyal Bilimler Araştırma Grubundan (SOBAG) Selçuk Ün. İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Koçak TÜBİTAK iletişim alanı bilimsel araştırma projeleriyle ilgili sunum yaptı.
- Toplantı: 9 Kasım 2018 – Talkwalker Sosyal Medya Analiz yazılımı Avrupa sorumlusunu video konferans aracılığı ile fakültemize konuk ettik.
- Toplantı: 20 Kasım 2018 – Hrant Dink Vakfı ile ayrımcılık konulu bir toplantı olarak düzenlendi.
- Toplantı: 15 Kasım 2019 – Doç. Dr. Özlem Alikılıç, YL öğrencimiz Şule Baş ile birlikte yaptıkları, Türkiye’de online ortamlarda feminizm ve feminist kavramlarının nasıl tanımlandığını araştırdıkları “Dijital Feminizm: Hashtag’in Cinsiyeti” başlıklı araştırmalarını sundu.
- Toplantı: 27 Aralık 2019 – Dr. Öğr. Üyesi Gizem Kızıltunalı, Avangart modada Japon ve Belçika akımlarına ek olarak yeni bir Türk akımı olduğunu iddia ettiği ve bu moda akımının kavramsal bir eksikliği olduğunu göstererek yeni bir kavram ürettiği çalışmasını sundu.
- Toplantı: 12 Mayıs 2021 – Dr. Öğr. Üyesi Gizem Melek, siyasal iletişimin öncü teorisyenleri Peter Van Aelst ve Jay G. Blumler editörlüğünde Routledge tarafından Eylül 2021’de yayımlanan “Political Communication in the Time of Coronavirus” isimli kitapta yer alan araştırmasını sundu. Kitap bölümünün başlığı: “When a Polarized Media System Meets a Pandemic: Framing the Political Discord over COVID-19 Aid Campaigns in Turkey”
- Toplantı: 11 Haziran 2021 – Baran Akkuş, 12 Eylül Filmleri ve acı kavramı üzerine halen yazmakta olduğu tezi sırasında yaptığı çalışmaları sundu. Sunum başlığı: “12 Eylül Filmleri ve Bunalımlı Kahramanları: Sinema Darbenin Acılarını Nasıl Anlatır?”
- Toplantı: 23 Mart 2022 – Doç. Dr. Gökçen Başaran İnce, Bir “Karşı-Mağduriyet” Söylemi Olarak “Eski Türkiye” Nostaljisi
- Toplantı: 13 Nisan 2022 – Prof. Dr. Meyda Yeğenoğlu, Humanitarianism and Filming the Testimony of Trauma
- Toplantı: 27 Nisan 2022 – Prof. Dr. Dilek Kaya, Yeşilçam Döneminde Film Sansürü ve Türkiye’de Sansürün Sürekliliği